Lucie Jelsma
Bunderhorst 8
7009 LS Doetinchem.
Mobiel: 06-11737751
coachingspraktijk Jelsma

Voice Dialogue /delenwerk

Voice Dialogue (afgekort: VD) is een manier om met jezelf in gesprek te raken. Volgens de opvattingen van VD zijn er in ieder mens verschillende deelpersonen aanwezig. Je kunt die deelpersonen ontdekken en je kunt er mee in gesprek gaan, hoe gek dit ook klinkt. Deze deelpersoonlijkheden zijn energiepatronen in jou, die opereren als zelfstandige energieën, ieder met zijn eigen wil, gedachten, gevoelens, wensen en bewustzijn.

Je bent je meestal niet bewust van deze verschillende ikken, omdat je denkt te leven vanuit één ik, dat bewust handelend kan optreden en vrije keuzes kan maken.

Een aantal veel voorkomende deelpersoonlijkheden zijn; de clown, de wereldverbeteraar,  het kleine meisje, de wees, de saboteur, de controleur, het slachtoffer, de aanklager, de verleider. Door je bewust te worden welke delen in jou aanwezig zijn en er vervolgens mee in gesprek te gaan ontdek je (on)bewuste drijfveren en de belemmerende patronen.  Deze werkwijze werkt erg goed wanneer je een bepaald doel wilt bereiken zoals afvallen of een nieuwe baan vinden.

Terug naar de vorige pagina

© Coachingspraktijk Jelsma | Realisatie: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 02-08-2010 .